Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ; .. last year !


Μπορεί την προηγούμενη βδομάδα να είχε μια μικρή κάμψη στην όρεξη για δουλειά , αλλά άρκεσε ένα week end στο φιόρο του Λεβάντε , δίπλα στον θρυλικό Ατσάραντο, για να συνέλθει, να αναλάβει δυνάμεις και να ξανά αρχίσει την εντατική εργασία!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

NON PASSARAN ! ! !







































































...Αλλά δυστυχώς...πέρασαν!... .
. .

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΔΕ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΣ , ΚΩΣΤΑΚΙ...


Δεν μας άκουσες τότε , αλλά ποτέ δεν είναι αργά...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΄ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;




ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΥΤΟΙ…

Μάθανε πως το «κάνουμε» και πλάκωσαν και οι γύφτοι…Πώς να εξηγήσει κανείς διαφορετικά το φαινόμενο της προεκλογικής αμετροέπειας , που αρχίζει να εμφανίζεται στο στρατόπεδο των ΄΄επερχόμενων΄΄ …Δηλώσεις επί δηλώσεων , συνεντεύξεις , δεκάρικοι επί παντός του επιστητού , καταρρίψεις δορυφόρων , (μεγαλοτεράστιε –μακαρίτη- Μαρούδα , άνοιξες μεγάλο δρόμο) , έτοιμες συνταγές για πάσαν νόσον...Πρωί πρωί σήμερα, είδαμε στο «ΕΘΝΟΣ» συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και αυριανού Πρωθυπουργού , να δηλώνει ανάμεσα στα άλλα , ότι θα προβεί και «στη φορολόγηση των εξωχωρίων εταιριών» , προσπαθώντας έτσι να καταρρίψει το ρεκόρ του αξεπέραστου μακαρίτη…Πέραν της φαιδρότητας του ισχυρισμού , επιφυλασσόμαστε να κρίνουμε το μέτρο , μην τυχόν και οι εγκέφαλοι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχουν στα σκαριά τίποτε μυστικά σχέδια για την αντιμετώπιση του φαινομένου των φορολογικών παραδείσων , υπέρ της χώρας που γέννησε το Δυτικό πολιτισμό βεβαίως – βεβαίως !... (2η photo απο morfosi.gr)

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΚΑΛΑ Ε ; ... ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ...


Οι ικανότητες του "καταλληλότερου"είναι πράγματι ξεχωριστές !...Και μία από αυτές , που τον κάνουν να ξεχωρίζει από το σωρό, είναι μια εξαιρετική αίσθηση στην επιλογή των υπουργών και των υφυπουργών του . Αφού τα προηγούμενα χρόνια είδαμε να χρησιμοποιεί τιτάνες όπως ο κόκκινος Πάνος , ο Τζέρυ-Γιακουμάτος , ο στρατηγός άνεμος -γράνα- Βύρων και λοιπούς αστέρες , ων ουκ έστιν αριθμός (Μαγγίνας , Πάκης , Ζαχόπουλος πχ ) , κατέληξε να μας αφήσει άφωνους τελευταία , με την επιλογή του "εγκέφαλου" Θανάση Μπούρα στη θέση του υφυπουργού Οικονομικών , πλάι στον έτερο κολοσσό Παπαθανασίου! Είναι ευχής έργο που ο φωτισμένος Πρόεδρος (λέμε τώρα) της Κυβέρνησης , έκαμε αυτές τις δύο επιλογές στον παρόντα χρόνο , που η οικονομική κρίση απειλή ακόμη και την θηριώδη και θωρακισμένη Ελληνική Οικονομία! Έτσι , η επίσκεψη του νομπελίστα Οικονομίας Πωλ Κρούγκμαν στη χώρα μας , πέρασε τελείως απαρατήρητη από τον γιγαντοτεράστιο Μπούρα ! Μα σοβαρευτείτε τώρα , τι να του πει του Υπέροχου Μπούρα ο νομπελίστας οικονομολόγος , τι καινούριο έχει ο άνθρωπος να μας δώσει , να χάνεται πολύτιμος χρόνος για διαβάσματα "θεωριών" , την ώρα που η υφυπουργάρα σκίζεται να απαλύνει τον πόνο του χειμαζόμενου Έλληνα... Έστειλε λοιπόν τον Παπαθανασίου να παραστήσει ότι ενδιαφέρονται να "μάθουν τι παίζει" για τίποτα ξενέρωτα μέτρα , έτσι για τα μάτια του κόσμου , και απάντησε στη βουλή ότι ο Υπουργός απουσιάζει , γιατί συνοδεύει ΤΗ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΓΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ...Σημειώνουμε ότι ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν έχει αποπεμπφθεί (κλοτσηδόν) από την Κυβέρνηση -παιδική χαρά ακόμη.... Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α ! ! !

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΝΔΕΗΣ ΔΕΝΔΙΑΣ...


Ο ενδεής Δένδιας , υπουργός Δικαιοσύνης και λοιπών αερομεταγωγών ,κατάφερε να ποινικοποιήσει (αυτο γελοιοποιούμενος) την κουκούλα ! Πέραν των ομοχρήστων , ( σκούφιες , προφυλακτικά , μπούργκες , σαρίκια , μαντίλες ,αδιάβροχα κλπ) , πρέπει οι φίλοι που επισκέπτονται το παρόν blog να προσέχουν εφεξής την παραγγελία τους στην καφετέρια ! ΟΛΟΙ θα σας βλέπουν με άλλο μάτι αν παραγγείλετε και απολαμβάνετε τον capuccino σας ...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΙ...ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ;

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , το εκλογικό σύστημα και άλλα τινά ….

Έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες οι αναφορές στην «ακυβερνησία» που θα επικρατήσει στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών δεν δώσουν «αυτοδυναμία» σε κάποιο από τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα. Και εννοούν οι «ρήτορες» ως αυτοδυναμία , την κατάσταση που επικράτησε στη χώρα από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, ήτοι την ανεμπόδιστη δυνατότητα παραγωγής σκανδάλων , την ανερυθρίαστη συγκάλυψη κάθε παρανομίας , την παραγραφή κοινών ποινικών ευθυνών των πολιτικών σε χρόνους αστραπή , την θεσμοθέτηση ως γενικού κανόνα πολιτικής συμπεριφοράς την αναξιοκρατία , τον αμοραλισμό , το νεποτισμό και τη διαφθορά! Η αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών με τις μετεκλογικές πρακτικές , η κομματική λογική στην επάνδρωση του κρατικού μηχανισμού , η με κάθε τρόπο επιλογή κομματικών φελλών και η ανάδειξή τους σε κρατικά αξιώματα , οδήγησαν βαθμηδόν τη χώρα σε παρακμή , τον κοινωνικό της ιστό σε διάλυση , τα δικαιώματα των πολιτών υπό διαρκή και απηνή διωγμό , κάθε έννοια Δικαιοσύνης σε διαρκή αμφισβήτηση . Kαι όλα αυτά μας προέκυψαν επειδή ψηφίζαμε , επί δεκαετίες , «ισχυρές» μονοκομματικές κυβερνήσεις , οι οποίες την επόμενη των εκλογών έρχονταν να αναιρέσουν τα υπεσχημένα , να εφαρμόζουν τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας με σχολαστικότητα και να αγνοούν ξεδιάντροπα ότι με τόση θέρμη υποστήριζαν κατά την προεκλογική περίοδο. Η χρήση των ΜΜΕ για τον έλεγχο και τη χειραγώγηση του πολίτη πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις , έγινε στερεότυπο διακυβέρνησης και διαμόρφωσε στις περισσότερες των περιπτώσεων την λεγόμενη κοινή γνώμη . Έτσι σκάνδαλα που εξόφθαλμα προκαλούσαν την κοινή γνώμη , περιέπεσαν στην συλλογική λήθη, ως να συνέβησαν στη χώρα των Λωτοφάγων!

Οι «πλειοψηφίες» που προέκυψαν από τα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα της μεταπολιτευτικής περιόδου ,έδωσαν στην ουσία κυβερνήσεις μαριονέττες στα χέρια της διαπλοκής , όπως ξεκάθαρα παρουσιάστηκαν μπροστά μας ,με τις υποθέσεις SIEMENS και Βατοπέδιου (προηγουμένως με τα σκάνδαλα του χρηματιστήριου, των TOR κλπ) , στέρησαν από τη Δικαιοσύνη κάθε δυνατότητα διερεύνησης των υποθέσεών αυτών , μετατρέποντάς την σε εξάρτημα και παρακολούθημα των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών. Οι «ισχυρές» κυβερνητικές πλειοψηφίες , δεν δίστασαν να «εξαγοράσουν» την δικαστική ευμένεια , παραχωρώντας στους δικαστές το δικαίωμα να καθορίζουν μόνοι τους τις αμοιβές τους , τα αναδρομικά τους κλπ, επιβάλλοντας ακόμα και τον τρόπο και το χρόνο της καταβολής τους. Έτσι , παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι να αποφασίζονται δικαστικές επιδρομές σε ξένα ταμεία και να εφαρμόζονται καταβολές αναδρομικών , την ώρα που οι πραγματικοί δικαιούχοι , δεν μπορούν να εισπράξουν τα εφάπαξ και τα βοηθήματα που γι΄αυτά έχουν πληρώσει . Και όλα αυτά νομιμότατα , νομοθετημένα , με τάξη και σύστημα , από τις «ισχυρές» κυβερνήσεις . Και βεβαίως θα ισχυριστούν ξανά οι θιγόμενοι , ότι «το νόμιμον είναι και ηθικόν» !

Αυτές οι απαράδεκτες τακτικές , πρέπει να τελειώνουν , αν πραγματικά επιθυμούμε μια πραγματικά ευνομούμενη πολιτεία που οι μισοί δε θα ασελγούν με αναίδεια , πάνω στον κόπο και το μεροκάματο των υπόλοιπων μισών . Και ελπίζουμε ότι αυτό το απαράδεκτο καθεστώς διακυβέρνησης που επιτρέψαμε να εγκαθιδρυθεί στις πλάτες μας , χάφτοντας το παραμύθι της ακυβερνησίας , μπορεί να αναιρεθεί ΜΟΝΟ με την εφαρμογή της ΑΠΛΗΣ (απλούστατης ) ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ σαν πάγιου εκλογικού συστήματος στη χώρα . Η φερόμενη ως αδυναμία διακυβέρνησης , δηλαδή η άνεση στην πράξη του κάθε πολίτη να συμμετάσχει στα κοινά χωρίς τα κομματικά φίλτρα και τις στρεβλώσεις των εκ κληρονομίας «ικανών» και «ηγετών» , χωρίς τους παραμορφωτικούς καθρέφτες των σημερινών «νόμιμων άρα και ηθικών» καλπονοθειών , θα επιβάλει την ισότητα της ψήφου όλων των πολιτών , ως εκ τούτου τη διαφάνεια , το φόβο των κυρώσεων που σήμερα είναι ανύπαρκτος , μιας και το παιχνίδι είναι σικέ , την ισονομία και το πέρασμα της διακυβέρνησης και σταδιακά ΚΑΙ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ στα χέρια των πολλών . Ελπίζουμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις που φαίνεται (τουλάχιστον δημοσκοπικά) να χάνουν τη μάχη απέναντι στο δικομματισμό , να επανατοποθετήσουν στην ατζέντα τους το αίτημα για την εφαρμογή της απλής αναλογικής σαν πάγιου εκλογικού συστήματος και να το προωθούν με ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ , κάθε φορά που θα τίθεται θέμα συνεργασιών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίησή τους . Το βόλεμά τους σαν «τριτοτέταρτων» καθεστωτικών δυνάμεων , μάλλον τα αδικεί , και ουσιαστικά τα οδηγεί στη γωνία παρότι τους εξασφαλίζει μια θέση στο «κάδρο» . Το πάθημα του ΣΥΡΙΖΑ που είδε τη δύναμή του να πολλαπλασιάζεται και αυτομάτως να εξατμίζεται , όταν οι πολίτες διείδαν τα πρώτα σημάδια αδιαλλαξίας και άρνησης σε διαδικασίες συμμετοχής στις πολιτικές διεργασίες , είναι χαρακτηριστικό των «θέλω» του κόσμου. Οι ηγεσίες των εκτός δικομματισμού κομμάτων , έρχονται αντιμέτωπες πλέον με τις ευθύνες τους μπροστά στο Λαό και είτε θα πάρουν θέση , είτε θα οδηγηθούν στην ανυπαρξία . Και προ παντός , ας εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να γκρεμίσουν τα τείχη που κτίστηκαν γύρω μας , ΤΩΡΑ . Αργότερα, ίσως να είναι πολύ ΑΡΓΑ…

TO ΣΑΤΑΝΙΚΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙ" ... ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ...


Η σατανική έμπνευση του υφυπουργού Αστυνομίας και αέριο ψεκασμών , βρήκε άμεση υποστήριξη από τους εις Αθήνας περιφερόμενους κόπρους , οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην στήριξη των μετόπισθεν του νεοδημιουργηθέντος σώματος ! . . .

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ...



Σύριζα πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ , (σύμφωνα με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα) απο την πολιτική καταξίωση αλλά θέλεις από πολιτική ανικανότητα ,θέλεις από εσφαλμένες αποφάσεις, ξανακατρακύλισε στην τέταρτη θέση της πολιτικής ιεράρχησης των κομμάτων . Δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί σε κύριο μοχλό θετικών εξελίξεων για τον τόπο , αποτελώντας την "συνείδηση" της κεντροαριστεράς στις μέρες που έρχονται. Απ αρνούμενος κάθε συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή του στις κυβερνητικές ευθύνες του αύριο , αυτοοδηγήθηκε και οδήγησε και όσους ( και ήταν πολλοί) ήλπισαν σε κάτι καλύτερο για τη χώρα, στην εγκατάλειψη της προσπάθειας για το ξεκίνημα ενός νέου κεντροαριστερού δρόμου, που θα περιλάμβανε σε δεύτερο χρόνο και την καθιέρωση της απλής αναλογικής σαν πάγιου εκλογικού συστήματος , πράγμα που θα ξεκινούσε ουσιαστικές διεργασίες και απεγκλωβισμό των πολιτών από τη μέγκενη του δικομματισμού. Οι χιλιάδες των πολιτών που ( έστω και δημοσκοπικά) στήριξαν το "πείραμα Τσίπρα", δεν περίμεναν αυτή την αττακαδόρικη επίδειξη πνεύματος που συναντιόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα , ούτε την συλλήβδην άρνηση κάθε συζήτησης για το μέλλον μας και το τι δέον γενέσθαι ... Οι αλαζονικές συμπεριφορές απέναντι σε δοκιμασμένους για δεκαετίες συντρόφους από τη νέα κομματική τάξη του ΣΥΡΙΖΑ , ο παραγκωνισμός και η περιθωριοποίηση ανθρώπων με ΗΘΟΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην υπόθεση της Αριστεράς στην Ελλάδα από τους Αλέκους και η περιφρονητική και απορριπτική επίδειξη αλαζονείας απέναντι σε προτάσεις διαλόγου από όμορους πολιτικούς σχηματισμούς , οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση τους μέχρι χτές "ρυθμιστές". Οι πολίτες που προσέτρεξαν (επαναλαμβάνω ξανά , έστω και δημοσκοπικά) στον ΣΥΡΙΖΑ , προκειμένου να δοθεί μια "αριστερότερη" λύση απο εκείνη του "αμιγούς" ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά αδιέξοδα της χώρας , κλήθηκαν να καταπιούν εκείνο το αλήστου μνήμης "βρε καλώς τα τα παιδιά"εμβρόντητοι και ενεοί μπροστά στην τεράστια πολιτική αφροσύνη . Η πολιτική αποδοκιμασία του υπερκινητικού και δραστήριου ευρωβουλευτή από την κομματική καρμανιόλα των εσωκομματικών εκλογών -διάβαζε "γραμμή"- ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με την γνώμη της κοινωνίας για το συγκεκριμένο άτομο , δημιουργώντας στην κοινή γνώμη αλγεινή εντύπωση και υποψίες έως βεβαιότητες για επιστροφή σε πολιτικάντηκες μεθόδους μετεμφυλιακών εποχών. Δεν είναι λοιπόν η "ολομέτωπη" επίθεση που δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από το Δεκέμβρη και δώθε , η αιτία της κατρακύλας. Και αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι η ποιότητα των ανθρώπων που συ στρατεύτηκαν τους τελευταίους μήνες στις τάξεις του, δεν παρακαταλαβαίνουν από τέτοιου είδους "επιθέσεις" . Είναι όμως άνθρωποι που επιζητούσαν διάλογο και λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μη μπορώντας να διαβλέψει αυτή τους την θέληση , διέγραψε κάθε ελπίδα για συνεργασίες με υπερφίαλη αλαζονεία , πριν πραγματοποιήσει την απεγνωσμένη του έξοδο, στο ΚΕΝΟ...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΜΕ 151 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ, ΤΩΡΑ ΜΕ 161 :






Ο αποδεδειγμένα "καταλληλότερος", αφού οδήγησε τη χώρα σε εκλογές (έχοντας 166 βουλευτές) το 2007 , μόνο και μόνο επειδή ο "καθηγητής" Αλογοντύλαν δεν μπορούσε να συντάξει προϋπολογισμό , ( και ΠΩΣ να τον συντάξει, αφού είχε διαλύσει προηγούμενα το ΣΔΟΕ, την αιχμή του δόρατος του εισπρακτικού μηχανισμού του Κράτους) , "κέρδισε" με την Πύρρεια πλειοψηφία των 152 ! Και φυσικά , με τους 151 +1 χειροκροτητές , μόνο δεκάρικους της πλάκας μπορούσε να εκφωνεί , ανά δεκαπενθήμερο... Ούτε λόγος λοιπόν , για μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης . Η απόπειρά του να καταστήσει "ιδανικούς αυτόχειρες" τους υπόλοιπους του πολιτικού μας θιάσου, έπεσε στο κενό και η μόνη "επιτυχία" του , ήταν η πρόσθεση των 10 Ελλήνων του Καρατζαφύρερ , στο κοτέτσι του οποίου προϊσταται ... Η διαπραχθείσα "πατάτα" υπήρξε μεγαλειωδώς τεράστια , μια που εφεξής θα παρατηρεί τους κεντρώους ψηφοφόρους του , να του κουνούν μαντήλι αποχαιρετισμού και αφ΄ετέρου, έπαυσε να έχει το άλλοθι της "ισχνής" κοινοβουλευτικής ομάδας και καλείται , εκ των πραγμάτων πλέον , να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ με 161 +1! . . . Ας αρχίσει λοιπόν τις δεήσεις προς το Άγιον Πνεύμα ( που αποδεδειγμένα κουτσούλισε το μυαλό του Γιώργαρου ) , να του προσδώσει παρόμοια "φώτιση" , ώστε στις προσεχείς διπλές εκλογές , να περιορίσει την ήττα του σε απλή και μόνον ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ !...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ...


...Hγούμενος "βόλευε" κανονικότατα τα καλογεροπαίδια (δόκιμους μοναχούς) , κατά σύστημα και κατά συρροήν! . . .Τς , τς , τς ...
....ΡΕ ΠΩΣ "ΔΥΣΚΌΛΕΨΑΝ" ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΦΡΑΙΜ ! ! !

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΕΥΧΕΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ! . . .


Στο αγαπημένο μου κόμμα και τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΗΓΕΤΗ του, σήμερα, στην πέμπτη επέτειο απο την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα μας , ΕΎΧΟΜΑΙ ( */.#^~) να εξαντλήσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές ,στην εξουσία !. . . ΕΠΙΤΙΜΟΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Η ΕΛΛΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑΝ!...






Ο "καταλληλότερος" κάλεσε τον "ικανότερο" σε σύσκεψη , προκειμένου να αποφευχθεί η εμπλοκή της χώρας σε νέες περιπέτειες , εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί άπασα την οικουμένη , πλην της χώρας όπου ανθεί φαιδρά η πορτοκαλέα , τα μούσμουλα , τα κορόμηλα και τα υπόλοιπα "φρούτα" και ζαρζαβατικά. Τα οποία ζαρζαβατικά και φρούτα, όπως απέδειξε και το στεφάνι της Τατιάνας , πωλούνται εις Εσπερίαν κατά πολύ φθηνότερα απ΄ότι κοστίζουν στον παραγωγό επί του δένδρου , ή free ex garden! O καταλληλότερος , δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ελληνικό Λαό για την κατανόηση και την αυτοπειθαρχία (στιγμιότυπο Α) και δεν παρέλειψε να μας χαιρετίσει διακριτικώς (στγμιότυπο Β)