Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

TI MAΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΕΚΤΟ; ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ...


Είναι αλήθεια ότι η χρονιά που έφυγε μας χάρισε εικόνες, δράσεις και παραλείψεις που δεν μας άφισαν περιθώρια για πλήξη ! Είδαν τα ματάκια μας και τι δεν είδαν!

-Παρακολουθήσαμε τη δημιουργική απραξία του ανθρώπου που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας να εκφωνεί δεκάρικους μετά παραινέσεων, προς λοιπούς συγγενείς , συνεχίζοντας την παράδοση που θεμελίωσε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια! Το συνεχές κατρακύλισμα της χώρας (υπό την σοβαρή και επισταμένη επίβλεψη του λεγόμενου υπουργού Εθν. Οικονομίας) , τον καλπασμό της ακρίβειας στις τιμές των αγαθών προς τα πάνω, ενώ αντίθετα αυτές πήραν,εδώ και καιρό , την κατηφόρα στις διεθνείς αγορές, τις ακροβασίες ενός κάποιου Φώλια επί του αντικειμένου και τη φανερή έλλειψη του Βύρωνα απο τη
διαχείρηση της κρίσης των ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ! (Με το μαλακό, τον ανασχηματισμό, έτσι:)

-Είδαμε τις περίπλοκες αντιπολιτευτικές ατραξιόν και τη συμπαγή αντίδραση στην επιχειρούμενη εξαθλίωση των λαϊκών εισοδημάτων που επιχειρεί η "κυβέρνηση", απο το ΜΑΙΤΡ της αξιωματικής "αντιπολίτευσης", Πρόεδρο της "σοσιαληστρικής"Διεθνούς και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιωργάκι Παπα...τέτοιο! (Κι η τύχη σου, δουλεύει ...)
-Χαρήκαμε τις "ατακαδόρικες" αντιδράσεις του νεοσσού Αλέξη ...(χμμμμ...)
-Ριγίσαμε , απο "επαναστατικότητα", ακούγοντας τις "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε" δηλώσεις των εκπροσώπων του κόμματος του Λαού, επι παντός συμβάντος στον πλανήτη μας , περί της "ίσης" ευθύνης των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν, μ΄αυτή που έχει την τωρινή ευθύνη ! Πραγματικά, θέλουν το "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" τους εκεί στον Περισσό. (Πρέπει να χάνουν οι μπαταρίες τους!...)

Απο όλο αυτό το Ελληνικό Φρενοκομείο όμως , που μας ψυχαγώγησε (κάνοντάς μας ταυτόχρονα φτωχότερους και πιό απαισιόδοξους απο ποτέ) την προηγούμενη χρονιά, κρατήσαμε ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ που περικλείουν και ταυτόχρονα ερμηνεύουν τον τρόπο που λειτουργούμε , τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο ! Αναφερόμαστε στις στιγμές που η μιά τους μας αποκαλύπτει το ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ πνεύμα και μία την ποιότητα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που έχουμε καταφέρει να εδραιώσουμε στη Χώρα μας.

-Αναμφίβολα η ΒΑΘΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ που διακρίνει το λαό μας εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο , μπροστά στα μάτια μας απο τηλοψίας , όταν πολύτεκνη μητέρα τεσάρων παιδιών, επιστήμων με καλές επαγγελματικές γνωριμίες ,σύζυγος εξέχοντος μέλους του πολιτικού μας κόσμου , μας ενημέρωσε ότι ασχοληθείσα επι πολύ μακρό διάστημα με τις κτηματικές υποθέσεις της Παναγίας, εισέπραξε μόλις και μετά βίας 10.000 euro , αποβλέπουσα κυρίως στην Ευλογία της Παρθένου, ως βαθιά θρησκευόμενη ΠΙΣΤΗ ! Και Ω του ΘΑΥΜΑΤΟΣ ! Ανευρέθη στον τραπεζικό της λογαριασμό , ένα τεράστιο ποσό που μόνον η ΧΑΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ θα μπορούσε δια ΘΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ να πραγματώσει !

-Και χωρίς αντίρρηση η ΥΨΗΛΗ ποιότητα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας έλαμψε , καταυγάζουσα άπασαν την επικράτεια , όταν οι Βουλευτές της Νέας Διδυμοκρατίας προκειμένου να προφυλάξουν πέντε - έξη συναδέλφους και στελέχη του κόμματός τους απο πιθανή παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής, κατ εξευτέλισαν κάθε απομεινάρι αξιοπρέπειας που διέθεταν και τράπηκαν σε φυγή από τη Βουλή !!! ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΝΤΕΣ !!! Οι γνήσιοι αυτοί απόγονοι του Περικλέους , δικαιούνται να ζητήσουν απο τις επόμενες γενεές να χαραχθούν τα ονόματά τους επί του ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ , αιώνιο παράδειγμα Κυνο-βολευτικού Ηθους ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια: