Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...


Το χτεσινοβραδινό debate των λεγόμενων αρχηγών περιέγραψε σε μια μόλις στιγμή , την απέραντη υποκρισία ΚΑΙ των δύο , σε ότι αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα το τεράστιο ζήτημα της εκτροπής (διάβαζε στραγγίσματος του φυσιολογικού ρου) του ποταμού Αχελώου ! Ο μεν ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ πρωθυπουργός , ως γνήσιος υφιστάμενος του Θεσσαλού αυθαιρετούχου πολ. μηχανικού Σουφλιά ,( του συνδέσμου εργοληπτών δημόσιων έργων στις κυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου), εμμένει στο να υποστηρίζει ένα έργο καταδικασμένο όχι μόνο στις συνειδήσεις των υπεύθυνων Πολιτών του τόπου αλλά και από ανώτατατο δικαστήριο της χώρας , του οποίου την απόφαση δεν υπολογίζει χάριν του μικροκομματικού συμφέροντος. Εγκάλεσε ο ΤΕΩΣ πρωθυπουργός τον πρόεδρο του άλλου πόλου , τον ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ (επί των κεφαλών μας) πρωθυπουργό , ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση για ένα ζήτημα που διαδοχικά πολλές κυβερνήσεις , έχουν πραγματοποιήσει τόσο πολλά έξοδα ! Και που το έργο αυτό θα αρδεύσει ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ! ΝΑΙ ,καλά διαβάσατε και αν χθες βράδυ δεν πιστεύατε στα αυτιά σας, καλά ακούγατε ! Ήλθε ο λεγόμενος "υπεύθυνος" πρωθυπουργός (τέως βεβαίως) , και ΔΙΕΓΡΑΨΕ με αυτή του τη φράση ότι μέχρι τώρα ήταν το ΚΥΡΙΟ επιχείρημα υπέρ της εκτροπής ! Ότι τάχα , θα εκτρέπονταν ένα μόνον μικρό μέρος του όγκου των νερών προς Θεσσαλία και ότι η Δυτική Ελλάδα ΔΕΝ θα επηρεάζονταν περιβαλλοντολογικά από τόσο μικρό όγκο εκτρεπόμενων νερών! Χθές , ξεκαθάρισαν τα πράγματα : ΔΕΝ πρόκειται να μείνει ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ νερού στην κοίτη του Αχελώου ! Γιατί ΕΤΣΙ ΜΟΝΟΝ αρδεύεται η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ! Ο υπάλληλος του Σουφλιά (και των ανθρώπων που ο δεύτερος εκπροσωπεί) , ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ και αυτή του την σαφήνεια θα την επικαλεστεί κάποτε ( ΑΝ του δώσουμε την ευκαιρία !) και όποτε του χρειαστεί. Όσο για τα έξοδα που έγιναν και γίνονται, έχουμε να του πούμε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΑ γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται , από τη στιγμή της δικαστικής απόφασης και εντεύθεν! Και ότι είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ όσοι γράφουν (εν γνώσει τους) στα αρχ..(ε)ια τους αυτές τις αποφάσεις ! Και οι οποίοι με τις υπογραφές τους εξακολουθούν την παρανομία , δαπάναις του Ελληνικού Λαού ! Και μετά ταύτα, ήλθε και η απάντηση ΨΕΛΙΣΜΑ του επερχόμενου Γιωργάκη που συμποσούται σε ένα ήξεις - αφίξεις παπαρολόγημα , που κονιορτοποιεί με την αοριστία της τοποθέτησής του κάθε περιβαλλοντική λογική και υπονομεύει τον πυρήνα του προεκλογικού του προγράμματος ! Γιατί πως αλλιώς μπορούμε να εννοήσουμε την θρυλούμενη "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" του , αν όχι ως προεκλογικό παπαρολόγημα που το απευθύνει σε άλογα όντα , όταν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ (σε Δικαστήρια και ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ) Φαραωνικού τύπου επεμβάσεις στην ΦΥΣΗ ,αλληλογρονθοκοπούμενες με κάθε περιβαλλοντική λογική, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ, καταδεικνύοντας ΕΝΕΡΓΕΣΤΑΤΑ ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ; Εάν αυτό εννοεί ο Γιώργος Παπανδρέου ως "πράσινη ανάπτυξη" και προγραμματίζει με τέτοιου είδους "συνέπεια" λόγους και έργα , λυπούμαστε που διαπιστώνουμε ότι η πολιτική αυτή , ενέχει και ισχυρές δόσεις παπατζηδισμού ! ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ !

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το αναρτώ στο gialinomati.blogspot.com
thanks

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ κατέφυγε ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: βάφτισε την αναγνώριση της Κοινότητας Ανθούσας και την ένταξή της στο σχέδιο πόλης- την οποία είχε υπερψηφίσει και η Ν.Δ.- ως πράξη αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική!
Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένη ρύθμιση και επιδεικνύοντας το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2002, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι είχε συμβάλει στην εξαίρεση «σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων».